fredag den 29. april 2016

Research for eget produkt




                   Idag var primært omkring research for mit eget projekts produktionsmetode og planlægning for et virksomheds besøg på en anden facilitet, på en produktionsvirksomhed for at se, hvordan de foretager vareprøver for afprøvning af et produkt under udvikling.

Jeg har researchet produktionsmetoder for primært tørring af grøntsager, som jeg selv skal tørre til min egen müsli. Jeg har en dehydrerings maskine selv, som fungere med lavvarmes lufttørring. Det er selve blancheringsprocessen som jeg kræver research om, og selve risikofaktorerne ved tørring af disse grøntsager som jeg leder efter. Jeg har fundet en del videnskabelige artikler som henvender sig fint til mit produkt, nu skal de kigges igennem for modstridende resultater, og fremgangsmetoder.

Jeg har også lavet en mindre "Fokusgruppe-brainstorm" med mulige forbrugere over nettet, hvor jeg har fået sparring med en del forskellige mennesker. Ideérne jeg fik var af lidt blandet kvalitet fra det jeg selv søger, meget præget af en hel mængde bær og søde frugter, min egen brainstorm og ide, var mere til det milde søde, og let sure(Kål, sødkartoffel, hyben) for at spejle de andre produkters indhold. Dog var der en meget stærk tendens til at der ikke måtte være tilsat hverken sukker eller sødestoffer og olier i müslien. Dette kan jeg tolke som en positiv ting da det koncept jeg arbejder med ikke skal indeholde disse tilsatser.






Idag tænker jeg også over hvordan jeg skal afprøve min müsli, om jeg skal henvende mig til Kristianstads Högskola, for at få lov at anvende deres sensorik lokale for at lave sensoriske tests på müslien, eller om jeg skal gøre noget jeg ikke har forsøgt før, en fokusgruppe hvor mine deltagere får lov at udtrykke sig mere - dette kunne jo med fordel laves på skolen eller på Finax, da medarbejderne anvender hinandens faglighed for konstruktiv sparring under udvikling af nye produkter.  


Det virker ikke som om, at det vi har lavet næsten i skolen næsten ved næsten hvert eneste modul eller det som vi bliver vejledt til at gøre ved nye produkter( kvantitativ spørgeskema, fokusgruppe, sensorisk test, alle disse med fremmede mennesker) er en del af virkeligheden her. Her er det medarbejderne som har møder og tests med hinanden, og som sparrer fagligt sammen. Så jeg tænker jeg vil lave denne form af sparring med mine kollegaer når mit produkt er klar til det. Stadigt kunne det jo være sjovt at tage produktet med et sted, hvor folk ikke har en sundhedsfaglig baggrund, og lade dem prøvesmage under en fokusgruppe. 


Jeg har idag kommet frem til nogle forskellige grøntsager / frugter / bær som kan sammensættes, jeg skal stadigt tænke over frø og bær, og hvilken müsli base der skal være under. Kandidaterne til forskellige stage gates er :
  1. Kål, gulerod, ingefær
  2. Kål, spinat, cocos, ingefær
  3. Kål, rødbede, ingefær
  4. Broccoli, radisse, æble
  5. Kål, gulerod, æble
  6. Kål, sødkartoffel, hyben 
Nr. 6 er den jeg er mest spændt på hvordan bliver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar